Счетоводните къщи в Добрич ще са под пара през новата година

През новата година, заради много причини, счетоводните къщи в Добрич ще са с повече клиенти в сравнение с изминалата година, главно защото градът, който е важен икономически, административен и културен център на североизточната част на страната, се развива сравнително добре икономически през последната година, с отчетен добър ръст в хранително-вкусовата и леката промишленост, както и селското стопанство, допринасящо за многото качествени суровини. Редица други причини добринасят за допълнителната работа на счетоводните кантори в Добрич. Природно-климатичния фактор е изключително благоприятен за добро развитие на селското стопанство, което инаги е било сред главните отрасли в областта. Общината на града разполага с добре формиран промишлен комплекс, в допълнение на това че е промишлен селскостопански център на цялата област. В Добрич има много добре развити предприятия в хранително-вкусовата промишленост (производство на колбаси и месни деликатеси, производство на млечни продукти, алкохолни и безалкохолни напитки, хляб, брашно и сладкарски изделия), машиностроенето (производтсво на акумолатори, селскостопански машини и други), леката промишленост (производство на различни видове облекла) и строителството. В града също така се произвеждат много ежегодни панаири и изложения в международен и национален мащаб, като например „Пчеломания”, “Селското стопанство и всичко за него”, “Национална борса за семена и посадъчен материал”, “Торго, вина и деликатеси”, “Произведено в България”, като отговорника за тяхното благоприятно провеждане е „Добрички Панаир” АД.

В града са изградени и функционират дузина хипермаркети – Кауфланд, Мосю Бриколаж, Билла, КарпетМАКС, Метро, Пени Маркет, Темакс, ЦБА и редица други вериги, като скоро се очаква да започнат своята работа и хипермаркети от веригата Лидл. В момента се изгражда и първият Добрички мол, който е на подготвителен етап, и очаква да даде възможност за много работни места. Голям хранителен хипермаркет Карефур ще бъде внедрен в новия мол, както и множество магазини, ресторанти и места за развлечение. Като цяло се очаква много добро икономическо развитие на града през новата година.

Това са повечето фактори, поради които ще има доста работа през новата година в сферата на счетоводството и счетоводните услуги в Добрич.